Gråskala

Est-Magazine-Table-Styling-Line-Kay-05

Foto: Line Kay

Färginspiration…

Surfar runt i jakten på rätt nyanser till gästrummet. Hittar fantastiska bilder av norska fotografen, stylisten och bloggaren Line Kay.

Det är australiensiska  webbmagasinet Est som via pinterest och instagram uppmärksammar Line Kay och hennes inspirerande fotografi, som från livet i Norge når ut över hela världen.

Annons

Så vilsamt och vackert med en vitgrå färgskala..!

Est-Magazine-Table-Styling-Line-Kay-04

Foto: Line Kay

… med svart som accent…

Est-Magazine-Table-Styling-Kinfolk-Line-Kay

Foto: Line Kay

… slitna träytor och glesvävd textil som tillåter ljusinsläpp. Kanske tunt linne och silduksväv i gästrummets gardiner..?

Mer grå inspiration landar i e-posten via ett pressmeddelande från danska keramikföretaget Lyngby Porcelean. Företaget, grundat 1936 i just orten Kongens Lyngby, tillverkar matserviser, vaser och dekorativa objekt och gjorde en lyckad nystart för några år sedan.

Lyngbyvaser och skålar är danska designikoner och nu lanserar företaget de räfflade skönheterna i fler storlekar.

P10d1UybyxNT-xCCRRD_EQ2aPvLu0fGS25FqvoiG3DE,r9Rs6W4G0nwojrhh-WzsgRhPqkkF4h2qHy6L7pFq0yE,svjsf76scgsYunyC3PbkGJQ-3PGxPKgXrozk8JyqU0Q,YMegcY3Vm5hEMoicMxYSXAGDUO8RwvmK8RkDAMKOhfA,cgjEjGK1iyFiQGPB-YpVN99ZnCdXwcjECbahmf7lo5E

Mer mättade gråvita nyanser i Lyngbys keramiska skönheter.

Är det den ljusa grå nyansen gästrummets väggar ska ha och byrå och stol målas i en mörkare matchanse nyans..?

Eller ska vi dra färgsättningen mer mot beigegråvitt…

08 Bonbonniere

10 Vases

Det blir onekligen ett mjukare intryck med beigevita nyanser, vi funderar vidare…

Fler räfflade nyheter i höst hittar vi hos ett annat danskt keramikföretag, giganten Royal Copenhagen, som lanserar kollektionerna Räfflad Svart respektive Räfflad Blå  av sitt kvalitetsporslin.

blackflutedpage43

Riktigt läckert tycker vi att just den svarta serien är med sin ljusreflekterande ytstruktur som lyfter formen att bli både spännande och lite dramatisk med en släng asiatisk inspiration.

gab3740royalcblackblue0016

Färgen svart är stort i dagens inredningsmode och för det dukade bordet har bland annat även Monica Försters fina bestickserie Dorotea gjort succé i svart kostym – Dorotea Night.

Såklart finns svart med som accent i husets nya gästrum!

Men nu spanar vi först vidare på den bästa färgsättningen på väggar och möbler. Gråvita nyanser eller mer mjuka gråbeige toner..?
Laddar