Hem & Villa & lite till…

IMG_1049

Höstinspiration

I veckan var det både pressvisningar och en förhandstitt på Hem & Villa, den stora publika mässan som arrangeras på Stockholmsmässan i helgen. Här är några av personliga tips och vårnyheter…

Annons

Utställningen hos köksleverantören Puustelli på mässan visar smarta inredningslösningar och även dukningar i två färgteman, arrangerade av stylisten Paula Malm.

Fin glaserad och matt keramik med höstblanka nypon och nyskördade vitlökar som blickfång.

IMG_1043

Till det bästa på Hem & Villa hör presentationen av arkitekföretaget Sommarnöjens presentation av ett Attefallhus – en superfin och smart komplementbostad med både köksavdelning, bad, sov/vardagsrum samt en takterass med trädgård!

IMG_1033

Attefallshus är fristående hus som får byggas utan bygglov med en sammanlagd yta om upp till 25 kvm. Anmälan krävs till kommunen och husen måste ha godkänt avlopp, men den utökade ytan skapar många nya möjligheter jämfört med en friggebod.

Sommarnöjens utvecklingsansvarige Tomas Tjajkovski poänterade risken med att ett komplementhus får drag av förvaringsbod alternativt förstorad hundkoja.

Men med proffshjälp kring husets linjer – och vid själva byggandet som inte är något för amatörsnickaren – skapar Attefallshusen härliga möjligheter till smart och coolt  komplementboende.

Bloggen har uppmärksammat Sommarnöjens arkitektritade hus tidigare, bland annat i samband med lanseringen av Arjan Sauna, ett system med bastu- och rekreationshus som kan byggas utan gjuten grund.

Kika till höger under kategori Inspiration och inlägg Arjan Sauna premiär för mer in-put!

IMG_1031

Det är Paula Malm som även står för inredningen  i Sommarnöjens visningshus på Hem & Villa.

Paulas bästa råd är att inte se sommarstället, torpet eller gäststugan som en förvaringsplats för prylar som blivit över i hemmet. Nej, satsa på verkligt fina och vackra objekt även i fritidsboendet, tipsar hon.

Själv har Paula inrett Sommarnöjens moderna minivilla med egna, personliga prylar och konst.

IMG_1028

Mer dukningsvackert går att inspireras av hos Svenskt Tenn på Strandvägen i Stockholm. Företaget satsar stort under jubileumsåret och blandar i en utställning med festdukningar föremål ur arkiven och ny design, allt i grundaren Estrid Ericsons anda.

IMG_1055Mörkt vinrött och grönt med blankt silver som accent…

IMG_1053

… vita pappersfåglar, gröna glas, blänkande mässing och ett enkelt blomsterarrangemang med slingrande blänkande murgröna…

IMG_1067

…eller varma corallrosa färgsättning med låga, runda blommor i mängd i silverblanka bägare – alltid grupperade i udda antal, tre och tre..

Mer rosa möter bland vårnheterna i danska Day Homes showroom. Företaget har inlett ett samarbete med likaledes danska inredningsföretaget Bloomingville på bland annat producentsidan inför våren.

Kuddar med sliten, antik patina…

IMG_1014

… mönster i silver mot rosa siden och sammet, frostat glas i pastelltonade vaser med handskuret mönster är att vänta i vår från Day Home.

Men såklart finns även ett svartvitt tema i textilier och accessoarer som är något av företagets dna…

IMG_1009Klassisk inredningsdesign från Day Home, som i vår satsar på hängmattor i format för två personer.

IMG_1013

Favoriter i Day Homes vårkollektion är de här ljuslyktorna i tung, glaserad keramik med värmetåliga zinkhandtag.

Med skön, lite stram form och ett dekorativt genombrutet mönster blir lyktorna lite mer inredningsobjekt än enbart ljuslyktor.

Skulle gärna ha tre i trädgården redan i höstmörkret..!
Laddar