Julinspiration!

DSC03923

Pyntat i Prag

Kikar igenom bilderna från veckans visit i ett juldekorerat Prag. Gamla torget i denna Tjeckiens underbara huvudstad, bjuder en verklighet som hämtad ur sagans värld!

DSC03926

Få städer i världen slår Prag när det handlar om en genuin julstämning. Vi är många utsocknes som med en mugg varmt vin i handen vandrar runt i en vänlig, lugn och skön atmosfär.

Annons

Tinnar, torn och fasader är vackert belysta. Ekipage med häst och vagn klapprar fram över kullerstenarna.

På torgens julmarknad säljs tjeckiskt hantverk; dekorerade glaskulor, spetsar, halmdekorationer och godsaker…

DSC03947

Det doftar från öppna vedeldar där glänsande stekar grillas och söta bröd snurrar på sina spett. Smeders hammarslag ljuder, barnkörer sjunger och musiker, klädda som forna tiders barder, spelar på sina uråldriga instrument – och allt känns alldeles äkta…

DSC03944

Torgets enorma julgran har hundratals år på nacken, en klassisk julkrubba invid den enorma stammen och en stålande stjärna på topp!

Frågan är om julen kan bli bättre än såhär? – på bortaplan i coolt historiska Praha, en av Europas äldsta och bäst bevarade städer.

DSC03957

Totalt charmad och alldeles julknockad på väg genom vindlande gränder hem till hotellet hör jag plötsligt koltrastens bitterljuva och alldeles underbara sång – magiskt!

Tips! 

Prag är en inspirerande stad att besöka över en helg och julmarknaden på gamla torget fortsätter in i januari. Påsk är en annan stämningsfull helg som firas stort i den historiska staden.

En kort flygresa, många charmiga små hotell, restauranger, historiska caféer, bra prisläge och vackra, välbevarade byggnader gör Prag till en smart resmål för såväl stor som liten budget.

Kika här för info:  www.praguecitytourism.com     &     www.prague.eu
Laddar