La jeune rue…

IMG_9973

Sommarens resande tar oss till Paris och en liten smal gatstump i norra delen av Marais. Här, på den i dag oansenliga och öde rue du Vert Bois, planeras nämligen ett av de maffigaste designprojekt vi hört talas om – La Jeune Rue.

Annons

Den storartade planen är att med hjälp av inredningsvärldens toppdesigner rusta upp och skapa kreativa kvarter med restauranger, caféer, matbutiker, bio, galleri, barer…

IMG_9979

Tänk er här ett crêperie ritat av Studio Jobs, en fiskrestaurang och butik designad av Tom Dixon, bageri signerat Nendo, pizzeria av Patricia Urquiola och tapasbar ritad av Jasper Morrison. Även bröderna Campana, Inga Maurer, Jaime Hayon och Paola Navone är med i det spännande designprojektet.

IMG_1106

Det är brittiska Wallpaper som i sitt majnummer berättar om La Jeune Rue, och magasinet kommer att vara på plats med en egen konceptbutik.

Vi kapitulerar helt inför hur en man, finans- och fastighetsägaren Cédric Naudon, inte bara såg visionen och skapade en plan –  utan även fick med våra samtida superstjärnor på designtåget.

IMG_9982

Men en sensommardag,  när vi strosar längs den lilla gatan, ser vi inte ett spår av den fabulösa förändring som är på g. Eller kanske förresten pekar de igenbommade fabrikslokalerna, plåtportar och en ensam cementblandare just mot Paris nya kreativa hub…

IMG_1100

I väntan på att superkvarteret ska stå klart tipsar vi om argentinska restaurangen Anahi i hörnet rue du Vert Bois och rue Volta som i flera decennier lockat med sina härliga menyer –  ett stabilt stopp under Parisbesöket.
IMG_9990

Såklart håller vi också koll på La Jeune Rue och den storartade upprustningen av en liten Parisgata. Kika gärna i Wallpaper May 2014 för mer fakta kring designprojektet.
IMG_1095
Laddar