Mässnytt

Sideboard im Wohnzimmer

Massor av mässor! 

Först ut av inredningsårets designevent på hemmaplan är Formex som öppnar den 14 januari på Stockholmsmässan.

Som vanligt välkomnar mässan med en trendutställning på entrétorget. I år är det  Saša Antić och Niklas Hansen, stylister och kreatörer, som står för utformningen.

Annons

Vårens fyra riktningar har nordiska förtecken – Neat, Essence, Motion och Folk – och spanar gör Lotta Ahlvar i samarbete med Svenska Moderådet.

Stockholm Furniture & Light Fair arrangeras med start 3 februari och är utan konkurrens Skandinaviens viktigaste designmässa med topputställare, internationell fläkt och formmanifestationer.

Mässan Guest of Honour är brittiska Ilse Crawford, som efter en karriär inom inredningsmedia, i dag landar stora inredningsprojekt via sin egen studio. Fantastiska hotellet Ett Hem i Lärkstaden i Stockholm är ett exempel.

En av de bästa utställningarna på Stockholms möbelmässa i fjol var Twelve med nordiska formgivare. Tyvärr hade utställningen en undanskymd plats, men i år blir det förhoppningsvis bättre, när mässarrangörerna flyttar om rejält i hallarna.

Bland utställarna i Twelve 2015 finns Alexander Lervik, Anki Gneib, Anna Kraitz, Glimpt och Lina Nordqvist samt designduon Folkform, Anna Holmquist och Chandra Ahlsell, som även utformar utställningen tillsammans med Johanna Agerman Ross, chefredaktör för brittiska Disegno.

Namnstarkt på pappret – vi får se hur formmanifestationen ter sig i verkligheten-  i februari..!

P.S.

I Mässkalendern listar bloggen säsongens viktigaste svenska och internationella branschmässor inom inredning. Mässorna är endast öppna för fackbesökare, men i vissa fall välkomnas även allmänheten sista mässdagen.

Kika även under Mässaktuellt/Mässrapporter för design- och inredningsnyheter framöver!
Laddar