Som en tavla

IMG_0619

Augustihimmel…

Verandans mörka vinklar ramar in den ensamma vajande vildvinsrankan mot en sensommarhimmel där molnen jagar fram – ja, det är en vacker tavla som vi fångar med mobilkameran. Ett  magiskt litet ögonblick i kvällningen när solen är på väg ner…

Annons

En tavla av lite annat slag skapades av misstag med mobilen den allra sista riktigt heta sommardagen…

IMG_0337

Snabbt åkte mobilen fram ur jeansfickan för att fånga sekunderna när leopardfjärlen landat på rabattens vita asiatiska lilja. Men något hände med färgerna, exponeringen, skärpan, ja, det mesta blev ju väldigt konstigt – men så rätt ändå!

Liljans utfrätta vita färg, blommans ståndare som lirar så fint med fjärilens fläckar, kronbladens konturer mot de flikiga gröna bladen – den märkliga mobilbilden påminner om en målning…

Kvickt loggar vi in på www.fujifilm.se  – klick, klick, klick så har vi beställt en matt kopia i storlek 40×50 att skickas hem för en dryg hundralapp. Leverans inom en vecka utlovades på hemsidan.

Nu återstår att se om förstoringen funkar. Om vi kan fixa en verklig tavla av ett litet magiskt sommarögonblick i naturen runt husknuten…missa oss inte!
Laddar