Upprop…

IMG_0405

Visst var det en stämning av skolstart när designveckan kickade i gång i morse med Cerveras pressvisning av höstnyheterna, fint arrangerade av stylist Tina Hellberg som bland annat placerat sköna blomster i fin keramik från danska Broste.

Annons

Cervera har lyckats vända en nedåtgående trend, rensat i sortimentet, utökat designsamarbeten och förändrat kundvarvet i butikerna, berättade Yvonne Magnusson, vd för Cervera. Och som en liten knorr inför höst och vinter kan det vara bra att veta att Cervera fortfarande erbjuder kunderna att slå in presentpaket! något som torde vara snudd på unikt i julhetsen.

Nytt för Cerveras franchisebutiker är även ett samarbete med irländska formgivaren Orla Kiely med delar i designerns nya  kollektion textilier och bruksföremål med omisskännligt Kiely-mönster.

IMG_0408

Spännande är familjeföretaget Mora of Swedens satsning på knivar för amatörkocken. Moraknivar har sedan länge tillverkats som arbetsredskap för fiskare och proffskockar och efterfrågan från allmänheten har nu resulterat i en första serie med alldeles äkta moraknivar för konsumentmarknaden. Knivarna har noga provats ut och är försedda med de klassiska greppvänliga träskaften, här dock laserade i svart och rött och inte lackerade.

Produktionen sker i Mora, dalavapnet finns präglat i det blanka svenska stålet, träskaften är handgjorda och kollektionen finns endast hos Cerverakedjan.

IMG_0413

Moraknivar för köket är en  välkommen nyhet för alla, och särskilt för oss som tycker att morakniven är ett av de bästa verktyg som finns! Oumbärlig för alla upptänkliga fix- och renoveringsprojekt och nu tar den plats i köket; som brödkniv, kockkniv, skalkniv och allkniv. Redan i slutet av augusti finns kollektionen ute i Cerveras butiker.

IMG_0414

I Studio Sankt Pauls showroom visades nyheter från bland andra keramiker Michaela Willers, Konsthantverkarna och Chatwal & Johnson. Willers presenterade den välkända barockljusstaken i en fin högre modell och nya, matta färgnyanser på keramiken.

IMG_0416

Superfina är Konsthantverkarnas lampor (nedan), exempelvis lampan med lackad skärm och industrikänsla och en pendel med mjukt rundat fäste och glasskärm i en vacker organisk form som funkade utmärkt även när lampan låg på bord.

IMG_0428

…. Eller den härliga pendeln nedan i klarglas med metallfäste – alla nya för säsongen.

IMG_0437

Grovt linne och bomull i kuddar med afrikansk mönsterinspiration var fint ur Chatwal & Johnsons textila nyhetsutbud.

I morgon öppnar Formexmässan sina dörrar på Stockholmsmässan – vi återkommer med ett montersvep personliga favoriter – missa inte!

IMG_0434
Laddar